MediaWatch

Telenor må tage milliontab på norske lokalaviser

De tidligere ejere Telenor og LO må tage regnskabsmæssige tab på salget af Amedia til norsk bankfond.

Det faldt i går på plads, at Telenor og LO sælger den norske lokalavis-koncern Amedia til Sparebankstiftelsen DNB, der ejer 10 pct. af den norske storbank DNB.

Handlen værdisætter mediehuset til 1,4 mia. norske. kr., svarende til 1,1 mia. kr. Det dækker bl.a. over en kontantbetaling på 395 norske. kr. (310 mio. kr.) De tidligere ejere sælger dog med tab, skriver Kampanje.

Telenor må tage et regnskabsmæssigt tab på 360 mio. norske kr. (283 mio. kr.), skriver Kampanje, mens LO ifølge Dagens Næringsliv taber 50 mio. norske. kr. (39,3 mio. kr.).

"Amedia er et tilknyttet selskab og nedskrivningen vil blive belastet på den linje i regnskabet, som er for tilknyttede selskaber, sigr kommunikationsdirektør i Telenor, Glenn Mandelid, til Kampanje.

Telenor har igennem årene nedskrevet værdien af sit ejerskab af Amedia flere gange. Omvendt har Telenor også hentet store udbytter på Amedia, bl.a. på salget af norske TV 2.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere