MediaWatch

Telenor må tage milliontab på norske lokalaviser

De tidligere ejere Telenor og LO må tage regnskabsmæssige tab på salget af Amedia til norsk bankfond.

Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

Det faldt i går på plads, at Telenor og LO sælger den norske lokalavis-koncern Amedia til Sparebankstiftelsen DNB, der ejer 10 pct. af den norske storbank DNB.

Handlen værdisætter mediehuset til 1,4 mia. norske. kr., svarende til 1,1 mia. kr. Det dækker bl.a. over en kontantbetaling på 395 norske. kr. (310 mio. kr.) De tidligere ejere sælger dog med tab, skriver Kampanje.

Telenor må tage et regnskabsmæssigt tab på 360 mio. norske kr. (283 mio. kr.), skriver Kampanje, mens LO ifølge Dagens Næringsliv taber 50 mio. norske. kr. (39,3 mio. kr.).

"Amedia er et tilknyttet selskab og nedskrivningen vil blive belastet på den linje i regnskabet, som er for tilknyttede selskaber, sigr kommunikationsdirektør i Telenor, Glenn Mandelid, til Kampanje.

Telenor har igennem årene nedskrevet værdien af sit ejerskab af Amedia flere gange. Omvendt har Telenor også hentet store udbytter på Amedia, bl.a. på salget af norske TV 2.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs