MediaWatch

Britisk journalistforbund: Independent-lukning kan koste 100 job

Lukningen af den Engelsk papiravis The Independent møder stor kritik.

Kirsty Wigglesworth/Polfoto/Arkiv
Foto: Kirsty Wigglesworth/Polfoto/Arkiv

Til marts stopper printudgaven af The Independent og The Independent on Sunday og vil for fremtiden kun eksistere som digital avis. Det britiske journalistforbund, National Union of Journalists (NUJ), kritiserer beslutningen og mener, at det vil skade The Independents digitale fremtid foruden at koste arbejdspladser.

NUJ skønner, at lukningen af The Independent på print vil koste omkring 100 ansatte jobbet.

"Det potentielle tab af involverede arbejdspladser er massivt. Disse tal er samtidig et konservativt estimat, da de ikke medregner de folk, som er deltidsansat eller arbejder freelance," siger Laura Davison fra NUJ til forbundets hjemmeside..

Beslutningen vækker også politisk bekymring.

"Jeg blev trist, da jeg sidste uge blev gjort opmærksom på lukningen af The Independent og The Independent on Synday. Vores politiske system og demokrati vil lide under det," siger Caroline Lucas fra partiet Green Party ifølge NUJ.

The Independents ejer Evgeny Lebedev, har endnu ikke redegjort nærmere for, hvad der skal ske med avisens ansatte, men nævner dog tre i Storbritannien kendte skribenter, Robert Fisk, Patrick Cockburn og Grace Dent, som fortsætter på netavisen.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere