Engelsk avisudgiver får stort millionoverskud

Udgiveren bag Daily Telegraph sikrer sig et tre-cifret millionoverskud i 2015. Omsætningen er stort set uændret.

Den engelske avisudgiver Telegraph Media Group har gjort, hvad dens konkurrenter som News Corp., The Guardian og The Independent ikke har formået. Aviskoncernen, der bl.a. står bag Daily Telegraph, kommer ud af 2015 med et overskud på 51 mio. pund (493 mio. kr.). Det skriver The Guardian.

Omsætningen er stort set uændret på 319 mio. pund (3,08 mia. kr.) sammenlignet med året før, hvor det landede på 318 mio. pund. Overskuddet er dog faldet med 39 mio. kr. i forhold til 2014.

Guardian Media Group, der står bag udgivelsen af aviser The Guardian og The Observer, kom til sammenligning ud af året med et underskud på 50 mio. (483 mio. kr.), og skal i løbet af de kommende tre år spare et tilsvarende beløb på driften.  

For nylig kom det ligeledes frem, at de engelske og australske aviser i Rupert Murdochs News Corp-koncern skal igennem en større spareøvelse for at rette op på en svigtende indtjening. Aviserne har især været ramt af et faldende annoncemarked.

Det positiv resultat for Telegraph Media Group kommer efter det i sidste uge blev offentliggjort, at den engelske avis The Independent til marts ophører med at udkomme som printavis efter 30 år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også