MediaWatch

Engelsk avisudgiver får stort millionoverskud

Udgiveren bag Daily Telegraph sikrer sig et tre-cifret millionoverskud i 2015. Omsætningen er stort set uændret.

Den engelske avisudgiver Telegraph Media Group har gjort, hvad dens konkurrenter som News Corp., The Guardian og The Independent ikke har formået. Aviskoncernen, der bl.a. står bag Daily Telegraph, kommer ud af 2015 med et overskud på 51 mio. pund (493 mio. kr.). Det skriver The Guardian.

Omsætningen er stort set uændret på 319 mio. pund (3,08 mia. kr.) sammenlignet med året før, hvor det landede på 318 mio. pund. Overskuddet er dog faldet med 39 mio. kr. i forhold til 2014.

Guardian Media Group, der står bag udgivelsen af aviser The Guardian og The Observer, kom til sammenligning ud af året med et underskud på 50 mio. (483 mio. kr.), og skal i løbet af de kommende tre år spare et tilsvarende beløb på driften.

For nylig kom det ligeledes frem, at de engelske og australske aviser i Rupert Murdochs News Corp-koncern skal igennem en større spareøvelse for at rette op på en svigtende indtjening. Aviserne har især været ramt af et faldende annoncemarked.

Det positiv resultat for Telegraph Media Group kommer efter det i sidste uge blev offentliggjort, at den engelske avis The Independent til marts ophører med at udkomme som printavis efter 30 år.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere