MediaWatch

Engelsk avisudgiver får stort millionoverskud

Udgiveren bag Daily Telegraph sikrer sig et tre-cifret millionoverskud i 2015. Omsætningen er stort set uændret.

Den engelske avisudgiver Telegraph Media Group har gjort, hvad dens konkurrenter som News Corp., The Guardian og The Independent ikke har formået. Aviskoncernen, der bl.a. står bag Daily Telegraph, kommer ud af 2015 med et overskud på 51 mio. pund (493 mio. kr.). Det skriver The Guardian.

Omsætningen er stort set uændret på 319 mio. pund (3,08 mia. kr.) sammenlignet med året før, hvor det landede på 318 mio. pund. Overskuddet er dog faldet med 39 mio. kr. i forhold til 2014.

Guardian Media Group, der står bag udgivelsen af aviser The Guardian og The Observer, kom til sammenligning ud af året med et underskud på 50 mio. (483 mio. kr.), og skal i løbet af de kommende tre år spare et tilsvarende beløb på driften.  

For nylig kom det ligeledes frem, at de engelske og australske aviser i Rupert Murdochs News Corp-koncern skal igennem en større spareøvelse for at rette op på en svigtende indtjening. Aviserne har især været ramt af et faldende annoncemarked.

Det positiv resultat for Telegraph Media Group kommer efter det i sidste uge blev offentliggjort, at den engelske avis The Independent til marts ophører med at udkomme som printavis efter 30 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs