MediaWatch

Svensk avis lukker på print

En mindre svensk avis dropper den trykte udgave og fordobler udgivelsesfrekvensen.

Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv
Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Den svenske avis Arbetaren stopper fra 1. marts med at udkomme på print. Det skriver Medievarlden.

Hidtil er avisen udkommet ugentligt på print, men udgivelsesfrekvensen bliver fremover to gange om ugen som e-avis. Samtidig bliver et månedligt trykt magasin en del af abonnementspakken.

Arbetaren har ifølge Medievarlden omkring 2400 abonnenter.

Den svenske avis' beslutning om at droppe printudgaven kommer få dage efter, at britiske The Independent meddelte, at avisen ikke længere vil udkomme på print. Sidste trykte udgave af The Independent forventes at komme på gaden 26. marts.

Engelsk papiravis lukker efter 30 år

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere