MediaWatch

Politiken-fotograf tiltalt for at følge flygtninge på motorvej

En fotograf ansat på Politiken er blevet tiltalt for i september at have fulgt en gruppe flygtninge, selvom politiet beordrede pressefolk væk fra vejen.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto/Arkiv

Politiken-fotografen Martin Lehmann er blevet tiltalt i en sag, der rækker tilbage til september. Det skriver Politiken.

9. september fulgte fotografen sammen med andre pressefolk en gruppe flygtninge på Sønderjyske Motorvej. På et tidspunkt blev pressefolkene beordret væk fra vejen. Den besked sad Martin Lehmann overhørig, fordi "han mente, at et buskads langs rabatten ville spærre for udsynet længere fremme, og han påberåbte sig pressens ret til at dokumentere, hvad der skete," skriver Politiken.

Martin Lehmann blev anholdt og kørt væk fra stedet, og nu er han så tiltalt i sagen.

"Jeg ønsker ikke for Lehmann, at han skal trækkes gennem en retssag. Men af hensyn til både retsvidenskaben og rammerne for pressens handlefrihed er det fint at få grænserne trukket op med domstolens afgørelse," siger forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg, til Politiken.

Bo Lidegaard, chefredaktør på Politiken, bakker op om sin fotografs beslutning om ikke at forlade motorvejen. Politiken skriver, at sagen kommer for retten i Sønderborg 3. maj.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs