MediaWatch

Politiken-fotograf tiltalt for at følge flygtninge på motorvej

En fotograf ansat på Politiken er blevet tiltalt for i september at have fulgt en gruppe flygtninge, selvom politiet beordrede pressefolk væk fra vejen.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto/Arkiv

Politiken-fotografen Martin Lehmann er blevet tiltalt i en sag, der rækker tilbage til september. Det skriver Politiken.

9. september fulgte fotografen sammen med andre pressefolk en gruppe flygtninge på Sønderjyske Motorvej. På et tidspunkt blev pressefolkene beordret væk fra vejen. Den besked sad Martin Lehmann overhørig, fordi "han mente, at et buskads langs rabatten ville spærre for udsynet længere fremme, og han påberåbte sig pressens ret til at dokumentere, hvad der skete," skriver Politiken.

Martin Lehmann blev anholdt og kørt væk fra stedet, og nu er han så tiltalt i sagen.

"Jeg ønsker ikke for Lehmann, at han skal trækkes gennem en retssag. Men af hensyn til både retsvidenskaben og rammerne for pressens handlefrihed er det fint at få grænserne trukket op med domstolens afgørelse," siger forskningschef i medieret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Vibeke Borberg, til Politiken.

Bo Lidegaard, chefredaktør på Politiken, bakker op om sin fotografs beslutning om ikke at forlade motorvejen. Politiken skriver, at sagen kommer for retten i Sønderborg 3. maj.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs