MediaWatch

Pressenævnet: JP burde slette navn i 11 år gammel artikel

Jyllands-Posten får kritik, fordi avisen ikke vil fjerne navnet på en advokat i en historie, der blev bragt for 11 år siden.

Pressenævnet kritiserer Jyllands-Posten, fordi avisen ikke vil fjerne navnet på en advokat i en 11 år gammel historie, hvor han nævnes som ét af flere bestyrelsesmedlemmer, der har modtaget en dom. Det fremgår af nævnets kendelse på Jyllands-Posten.

Historien fra 2004 omhandler et selskab, som var gået konkurs. Højesteret afgjorde, at en række bestyrelsesmedlemmer skulle betale en erstatning til boet, fordi de var erstatningsansvarlige.

Ét af bestyrelsesmedlemmerne, der var selskabets advokat, har klaget til Pressenævnet, fordi Jyllands-Posten ikke ville slette hans navn fra artiklen i dag - 11 år efter historien blev bragt.

"Pressenævnet finder, at principperne i dommen stadig har offentlig interesse, men at det ikke længere er rimeligt at nævne det tidligere bestyrelsesmedlem ved navn. Pressenævnet udtaler derfor kritik af Jyllands-Posten for ikke at have imødekommet anmodningen om at fjerne navnet fra artiklen på jyllands-posten.dk," skriver Pressenævnet.

 

Pressenævnet bytter ud på tre pladser

Sjællandske Medier går fri af kritik i Pressenævnet 

 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs