MediaWatch

Pressenævnet: JP burde slette navn i 11 år gammel artikel

Jyllands-Posten får kritik, fordi avisen ikke vil fjerne navnet på en advokat i en historie, der blev bragt for 11 år siden.

Pressenævnet kritiserer Jyllands-Posten, fordi avisen ikke vil fjerne navnet på en advokat i en 11 år gammel historie, hvor han nævnes som ét af flere bestyrelsesmedlemmer, der har modtaget en dom. Det fremgår af nævnets kendelse på Jyllands-Posten.

Historien fra 2004 omhandler et selskab, som var gået konkurs. Højesteret afgjorde, at en række bestyrelsesmedlemmer skulle betale en erstatning til boet, fordi de var erstatningsansvarlige.

Ét af bestyrelsesmedlemmerne, der var selskabets advokat, har klaget til Pressenævnet, fordi Jyllands-Posten ikke ville slette hans navn fra artiklen i dag - 11 år efter historien blev bragt.

"Pressenævnet finder, at principperne i dommen stadig har offentlig interesse, men at det ikke længere er rimeligt at nævne det tidligere bestyrelsesmedlem ved navn. Pressenævnet udtaler derfor kritik af Jyllands-Posten for ikke at have imødekommet anmodningen om at fjerne navnet fra artiklen på jyllands-posten.dk," skriver Pressenævnet.

 

Pressenævnet bytter ud på tre pladser

Sjællandske Medier går fri af kritik i Pressenævnet 

 

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs