MediaWatch

Børsen fejrer 120 års jubilæum

I dag er det 120 år siden, at Børsen udkom første gang, og det markerer Børsen på forsiden af dagens avis og på sin hjemmeside.

/ritzau/Ida Munch/
Foto: Ida Munch/Polfoto

25. januar 1896 udkom første udgave af Børsen, og i dagens udgave af Børsen vælger erhvervsavisen at lade 120 års jubilæet pryde avisens forside med bl.a. et billede af den første forside.

"Da jeg fik mit første job på Børsen i 1995, var Børsen stadig en avis. Året efter blev borsen.dk lanceret, og netop internet og siden smartphones med 3G har revolutioneret distributionen af nyheder. Børsen er i dag tilgængelig døgnet rundt på egne platforme og de sociale medier. Senest har vi tilføjet Børsen Play, som leverer aktienyheder på video on demand. Teknologien er ny, men Børsen er stadig Børsen," skriver chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, i avisen anledning af jubilæet.

Også på avisens hjemmeside, borsen.dk, fremgår det, at det er en rund dag for Børsen. Det sædvanlige logo er skiftet ud med et 120 år gammelt af slagsen, og i toppen af Børsens forside er indsat en tidslinje med en række nedslagspunkter i avisens historie.

Børsen er på vej over i et nyt ejerskab, efter JP/Politikens Hus for lidt over to uger siden købte erhvervsmediet for 800 mio. kr. Handelen forudsætter konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere