MediaWatch

Børsen fejrer 120 års jubilæum

I dag er det 120 år siden, at Børsen udkom første gang, og det markerer Børsen på forsiden af dagens avis og på sin hjemmeside.

Foto: Ida Munch/Polfoto

25. januar 1896 udkom første udgave af Børsen, og i dagens udgave af Børsen vælger erhvervsavisen at lade 120 års jubilæet pryde avisens forside med bl.a. et billede af den første forside.

"Da jeg fik mit første job på Børsen i 1995, var Børsen stadig en avis. Året efter blev borsen.dk lanceret, og netop internet og siden smartphones med 3G har revolutioneret distributionen af nyheder. Børsen er i dag tilgængelig døgnet rundt på egne platforme og de sociale medier. Senest har vi tilføjet Børsen Play, som leverer aktienyheder på video on demand. Teknologien er ny, men Børsen er stadig Børsen," skriver chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, i avisen anledning af jubilæet.

Også på avisens hjemmeside, borsen.dk, fremgår det, at det er en rund dag for Børsen. Det sædvanlige logo er skiftet ud med et 120 år gammelt af slagsen, og i toppen af Børsens forside er indsat en tidslinje med en række nedslagspunkter i avisens historie.

Børsen er på vej over i et nyt ejerskab, efter JP/Politikens Hus for lidt over to uger siden købte erhvervsmediet for 800 mio. kr. Handelen forudsætter konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs