MediaWatch

Poul Madsen: Redaktørs sms'er er problematiske

Redaktør på Ekstra Bladet opfordrede ifølge Radio24syv til at sende kompromitterende materiale om daværende TV 2-direktør Michael Dyrby til andre medier, efter Ekstra Bladets chefredaktør havde afvist det. Uskønt, men et internt anliggende, siger Poul Madsen.

Linda Johansen/Polfoto/Arkiv
Poul Madsen, chefredaktør, Ekstra Bladet Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Michael Dyrbys overraskende afgang fra stillingen som TV 2's nyhedsdirektør på grund af en privat affære fik op til weekenden fornyet medieopmærksomhed.

Det skete, efter Radio24syv i programmet "Reporterne" fredag satte Ekstra Bladets ledende redaktør Miki Mistrati i forbindelse med forløbet, der førte op til Michael Dyrbys pludselige exit fra TV 2 i november sidste år.

Ifølge Radio24syv var Miki Mistrati i tæt dialog med den kvinde, som Michael Dyrby forinden havde haft en affære med og opfordrede hende til at gå til andre medier med det private og kompromitterende materiale, der var blevet udvekslet under affæren. Opfordringen var ifølge Radio24syv en direkte udløber af, at Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, kort forinden havde afvist at bringe materialet i avisen med henvisning til privatlivets fred.

I går, søndag, blev Radio24syvs historie debatteret i Presselogen på TV 2 News. Her medgav Poul Madsen med en "jysk underdrivelse", at "sms'erne viser et forløb, der ikke er kønt", men han afviste samtidig, at korrespondancen i sig selv var fyringsgrund.

"Jeg synes, de sms'er er problematiske, og det har Miki også fået at vide," sagde Poul Madsen.

Det er anden gang, at Presselogen har diskuteret Ekstra Bladets rolle i sagen om Michael Dyrbys kontroversielle og pludselige farvel til TV 2. Poul Madsen har tidligere bl.a. i Presselogen pointeret i forbindelse med sagen, at det ville være fyringsgrund, hvis en medarbejder fra Ekstra Bladet havde videregivet fortroligt materiale.

Miki Mistrati har selv afvist at kommentere påstandene om hans rolle i forløbet op til Michael Dyrbys afgang, som Radio24syvs Reporterne fremsætter. Hans advokat Anders Németh har i et skriftligt svar til Radio24syv afvist, at Miki Mistrati selv skulle have videregivet det private, kompromitterende materiale.

"Miki Mistrati står ikke på nogen måde bag lækagen af de billeder af Dyrby som åbenbart florerer i det offentlige rum," skriver advokaten til Radio24syv.

Poul Madsen har ikke ønsket at kommentere sagen yderligere over for MediaWatch.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere