MediaWatch

VG skal spare stort millionbeløb

Den norske avis vil skære et stort antal stilling bort. Manglende indtægter fra både print og online betyder, at der skal spares et betragteligt millionbeløb.

Foto: PR Foto, VG.

I oktober meldte ledelsen på norske VG ud, at avisen kan se frem til store besparelser i 2016. Nu står det klart, at faldende indtægter fra såvel print som online betyder, at VG skal spare 30-60 mio. norske kr. (23-46 mio. kr.). Det skriver Kampanje.

Besparelserne betyder, at VG vil skære i medarbejderstaben, og som en konsekvens vil der forsvinde 40 årsværk i løbet af 2016.

”Jeg har sagt, at sådan som vi ser den kommende udvikling i medielandskabet og VG’s indtægtsstrømme for os, så er vi nødt til at reducere omkostningerne, og det er realistisk, at vi bliver nødt til at reducere i størrelsen af staben,” udtalte VG’s chefredaktør, Torry Pedersen, til Kampanje i forbindelse med udmeldingen i oktober.

En af årsagerne til besparelserne er en skuffende udvikling VG’s satsning på tv-området. I 2015 investerede avisen bl.a. flere tv-medarebejdere, en linær tv-kanal og øget indhold på VGTV på nettet. Indtægterne har dog ikke fulgt med den satsning.

I de tre første kvartaler af 2015 omsatte VG for næste 1,35 mia. norske kr. (1 mia. kr.). Det var et fald på 9,4 pct. sammenlignet med samme periode året før. Driftresultatet på 191 mio. norske kr. (147 mio. kr.) var 21 pct. lavere end i 2014.

Forsiden lige nu

Netflix glider af på S-forslag og sender bolden tilbage til politikerne

Den amerikanske streamingtjeneste vil ikke svare på, om den er klar til at imødekomme ønske fra flere partier om at betale en procentdel af sin omsætning tilbage til det danske produktionsmiljø. Tværtimod mener Netflix, at det er op til politikerne at finde løsninger, der "tilskynder investeringer".

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere