MediaWatch

Jakob Sheikh får Den Berlingske Fonds Journalistpris

Den Berlingske Fonds Journalistpris går i år til Politiken-journalist. Komponisten Bent Fabricius-Bjerre modtager hædersprisen.

Foto: Philip Davali/Polfoto/Arkiv

Den Berlingske Fonds Journalistpris er netop blevet uddelt, og årets vinder er Jakob Sheikh fra Politiken. Det skriver Berlingske.

"Gennem flere år har journalist Jakob Sheikh afdækket menneskers liv i det, vi ofte kalder ghettoer og parallelsamfund. Han har gjort det med en enestående sans for at beskrive det enkelte menneske i det, der ellers ofte bliver diskuteret som statistikker eller via anekdotisk stof," sagde Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, ifølge Berlingske ved prisoverrækkelsen.

Med prisen følger 100.000 kr. og skulpturen "Læsende mand".

Blandt de tidligere vindere af Den Berlingske Fonds Journalistpris er Puk Damsgaard, Simi Jan, Peter Øvig Knudsen og Morten Frich.

Hæder til Bent Fabricius-Bjerre

Også Den Berlingske Fonds Hæderpris er i dag blevet uddelt, skriver Berlingske. Vinderen her blev komponisten Bent Fabricius-Bjerre.

"På en særegen, formentlig unik dansk måde, har Bent Fabricius-Bjerre formået at forene det folkelige og det mere krævende. Han har været en improvisator, der i mangfoldige situationer har været i stand til at gribe en idé og gøre den til virkelighed gennem energi og vedholdenhed," siger Mads Bryde Andersen, formand for Den Berlingske Fond, ifølge Berlingske som begrundelse for valget af Bent Fabricius-Bjerre.

Hædersprisen er tidligere blevet vundet af Bertel Haarder, Haldor Topsøe og Prins Henrik.

Prisen er blevet uddelt siden 1975, mens Den Berlingske Fonds Journalistpris blev uddelt første gang i 1989.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs