MediaWatch

Her er vinderne af FUJ-priserne 2015

Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) uddelte lørdag aften priser til de bedste projekter inden for den undersøgende journalistik.

Foto: Haglund Martin Kurt

I går aftes blev de fem priser for den bedste undersøgende journalistik i Danmark uddelt. Danmarks Radio kom i en pressemeddelelse i dag med en oversigt over vinderne af FUJ-priserne 2015.

Prisen for "Bedste radio" gik til dokumentaren "Voldtægt on demand" af Claus Nordahl og Anders Bindesbøll. Dokumentaren blev lavet som de to journalisters afgangsprøve på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. "Voldtægt on demand" blev sendt på P1 i semtember 2015.

FUJ-prisen i web-kategorien gik til Bo Elkjær og Kristian Sloth fra DR's undersøgende databaseredaktion. De to journalister har lavet en større undersøgelse af 45.000 danske konkurser gennem ti år.

Prisen "Det seneste års bedste bog med afslørende journalistik" blev uddelt til Jesper Tynelll for sin bog "Mørkelygten". Bogen afslørede embedsmænd, der fortæller om "politisk tilskæring af tal, jura og fakta."

FUJ-prisen "Bedste undersøgende journalistik på TV" gik til TV-holdet, der producerede TV2's "Operation X" for programmet med titlen: "Den store jobfidus".

Prisen for "Det bedste journalistik i aviskategorien" gik til Thomas Gösta Svensson, Anders Ejbye-Ernst, Alexander Sokoler, Steffen Moses og Jens Christian Hillerup fra Ekstra Bladet for deres projekt: "Fri Adgang". Projektet handler om internet-kriminelle.

FUJ-priserne bliver uddelt hvert år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs