MediaWatch

Dansk selskab slæber erhvervsmedier i Pressenævnet

Hellerup Finans klager til Pressenævnet over Finans, Berlingske og Børsen. Medierne har ikke levet op til god presseskik i sin dækning af investeringsselskabet, mener direktøren.

Hellerup Finans er så utilfreds med den dækning, man har fået i erhvervsmedierne, at investeringsselskabet nu har meldt Finans, Berlingske og Børsen til Pressenævnet. Det skriver TV2 Finans.

Klagerne kommer som reaktion på en række artikler den seneste måned, hvor flere eksperter har udtalt sig særdeles kritisk om selskabets forretningsmetoder.

Hellerup Finans er blandt andet blevet kritiseret for at sælge risikable investeringer som lav risiko og for at pumpe værdier ud af sine selskaber. Men dækningen har ikke været fair, mener direktør Torben Jensen.

"Vi er skuffet over, at omtalen har været unuanceret og ikke har levet op til god presseskik. Eksempelvis mener vi at det er urimeligt at medierne beder os om at besvare kritiske spørgsmål med 15 minutters frist – men da vi er uenige med medierne om dét, er det helt naturligt, at vi beder Pressenævnet om at vurdere sagerne," skriver han i en mail til TV2 Finans.

Kritikken af Hellerup Finans, der vil børsnoteres til næste år, fik fredag revisionsfirmaet BDO til at trække sig fra samarbejdet med virksomheden.

Søren Linding, erhvervskommentator på Finans, fortæller til TV2, at han betragter anmeldelsen som en udtryk for, at investeringsselskabet kæmper for at overleve efter, at medierne har kastet kritisk lys på dets praksis.

Klagerne over de tre medier fra Hellerup Finans kan læses her, her og her.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs