MediaWatch

Schibsted arbejder på avisfusion i Norge

Mediekoncernen overvejer at lægge fire regionalaviser sammen. Fusion kan være på plads inden jul.

Schibsted er langt fremme med planerne om at slå fire norske regionalaviser sammen. Det drejer sig om Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Det skriver Kampanje.

Planerne bliver præsenteret for Schibsteds bestyrelse i denne uge, inden avisernes bestyrelser forventes at tage stilling i næste uge. Det betyder, at fusionen kan være på plads inden jul.

”Det er en styrke, at vi er en del af Norges og måske verdens stærkeste mediekoncern, Schibsted. Men i den nuværende model bruger vi for meget tid på interne processer og kæmper for egne bundlinjer i de forskellige selskaber. En evt. ny model skal sikre, at vi bruger tid ude på markedet, og på det som skaber værdi for vores læsere og annoncører,” siger adm. direktør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, Siv Juvik Tveitnes.

Der er ifølge Kampanje tre forskellige modeller for fusionen i spil.

  1. Alle afdelinger af regionalaviserne bliver slået sammen.
  2. Avisernes redaktioner bliver slået sammen, men de kommercielle enheder holdes adskilt.
  3. De kommercielle afdelinger fusioneres, mens de selvstændige redaktioner bibeholdes.

De fire regionalaviser havde ved udgangen af tredje kvartal en samlet omsætning på 2,3 mia. norske kr. (1,8 mia. kr.). Det er en nedgang på 8,6 pct. sammenlignet med forrige kvartal.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs