MediaWatch

North Medias topchef stopper efter omlægning

Opdateret. Søndagsavisens ejer fordeler fra årsskiftet sine aktiviteter over dobbelt så mange forretningsområder, og i den forbindelse frartræder topchef.

Foto: North Media

Opdateret kl. 16:00 - Ejeren af Søndagsavisen, North Media, går fra årsskiftet fra to til fire forretningsområder.

Som en konsekvens af omlægningen træder adm. direktør Lars Nymann Andersen tilbage efter eget ønske. Han erstattes af økonomidirektør Kåre Wigh, som bliver ordførende koncerndirektør i den nye direktion.

Det meddeler North Media i en fondsbørsmeddelelse.

”North Media har de senere år gennemgået en større omstilling, hvor samtlige forretningsmodeller er ændret og klargjort til fremtidig vækst. Der etableres nu en stærk og målrettet ny struktur, der kan videreføre og yderligere styrke de mange spændende og lovende forretninger i North Media. Jeg er godt tilfreds med den virksomhed, jeg nu forlader og synes, at tidspunktet er det rigtige til at give stafetten videre til et nyt stærkt ledelsesteam,” udtaler Lars Nymann Andersen.

Bestyrelsesformand for North Media, Richard Bunck, ærger sig over Lars Nymann Andersens ønske om at forlade koncernen.

"I en markedsmæssig turbulent tid har Lars med sine stærke innovative og strategiske kompetencer formået at nytænke og styrke flere af koncernens markedspositioner, så vi nu har et styrket udgangspunkt til fremtiden. Jeg havde håbet, at Lars ville fortsætte, men jeg respekterer naturligvis, at Lars har valgt ikke selv at være en del af den nye struktur i koncernen,” udtaler Richard Bunck.

Direktionen udgøres fremadrettet af Kåre Wigh, Mads Dahl Andersen fra FK Distribution, Arne Ullum fra North Media Aviser og Søren Holmblad fra Bekey. Kåre Wigh får også ansvaret for North Media Online, indtil en ny direktør for området er fundet.

Fra to til fire forretningsområder

North Media er i dag inddelt i de to forretningsområder, print aktiviteter og online aktiviteter. Den nye struktur betyder, at selskabet inddeles i fire nye forretningsområder, FK Distribution A/S, North Media Aviser A/S, North Media Online A/S og Bekey A/S, oplyser selskabet.

North Medias største udgivelse, Søndagsavisen, placeres fremover i North Media Aviser A/S sammen med otte lokalaviser i København og på Frederiksberg, Lokalavisen Nordsjælland og Helsingør Dagblad samt 50 pct. af Vestsjællandske Distriktsblade.

I FK Distribution A/S finder man foruden FK Distribution NejTak+ og Minetilbud.dk. North Media Online A/S vil bestå af blandt andre BoligPortal.dk, Bostadsportal.se, Ofir.dk, håndværker.dk og MatchWork.com, mens Bekey A/S dækker over det elektroniske nøgle- og adgangskontrolsystem Bekey.

North Media begrunder den nye opdeling med, at de enkelte forretningsområder har forskellige markedspositioner, og at de hver især befinder sig forskellige steder i deres liv.

"Efter de seneste års omstilling og mange nye tiltag i forretningerne, kræves nu i særlig grad strategisk forskellige indsatser og fokus for videre at optimere forretningerne," oplyser North Media i meddelelsen.

Styrer mod underskud

North Media løftede allerede planerne om strategiske ændringer, da North Media præsenterede sit kvartalsregnskab for en lille måned siden.

Regnskabet viste, at driftsresultat for hele året kommer til at lande et sted mellem et rundt nul og et minus på 15 mio. kr. på grund af bla. hård konkurrence fra Post Danmark og faldende annonceomsætning i Søndagsavisen.

Lars Nymann Andersen så dog trods resultatet lyst på fremtiden.

"Det mest tilfredsstillende er, at det strategiske arbejde, som vi har i gang med at styrke vores positioner, så vi står langt stærkere ud i fremtiden, forløber fuldt tilfredsstillende og planmæssigt," sagde Lars Nymann Andersen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs