Ny politisk analytiker på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten henter avisens nye politiske analytiker fra Politikens Christiansborg-redaktion.
Foto: PR
Foto: PR

Til nytår forlader Jyllands-Postens nuværende politiske analytiker Christine Cordsen avisen til fordel for DR. Hendes efterfølger er nu fundet. Det bliver Marchen Neel Gjertsen, der kommer fra en stilling som souschef på Politikens Christiansborg-redaktion.

Det bliver dog ikke ukendt farvand, Marchen Neel Gjertsen kommer til at bevæge sig i som politisk analytiker på Jyllands-Posten, da hun fra 2011 og frem til september i år har været en del af JP's Christiansborg-redaktion inden skiftet til Politiken.

"Marchen Neel Gjertsen er en af sin generations absolut største talenter inden for den politiske journalistik, og hun er helt tryg for Jyllands-Postens redaktionelle dna. Derfor har vi stor tillid til, at hun kan løfte arven efter Christine Cordsen," siger Jyllands-Postens chefredaktør Pierre Collignon i en pressemeddelelse.

Som politisk analytiker kommer Marchen Neel Gjertsen til at tegne JP's profil udadtil med et ugentlig tv-program på avisens hjemmeside. Derudover skal hun levere analyser, interviews og features om de politiske beslutningsprocesser på Christiansborg.

"Politik handler ikke kun om personer, spindoktorer og internt drama i partierne. Min ambition er at levere politiske analyser, som også gør læserne klogere på den politiske substans, og som aldrig forfalder til at reducere dansk politik til et skakspil," siger Marchen Neel Gjertsen, der tidligere også har været en del af Informations politiske redaktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter