MediaWatch

Ny politisk analytiker på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten henter avisens nye politiske analytiker fra Politikens Christiansborg-redaktion.

Foto: PR

Til nytår forlader Jyllands-Postens nuværende politiske analytiker Christine Cordsen avisen til fordel for DR. Hendes efterfølger er nu fundet. Det bliver Marchen Neel Gjertsen, der kommer fra en stilling som souschef på Politikens Christiansborg-redaktion.

Det bliver dog ikke ukendt farvand, Marchen Neel Gjertsen kommer til at bevæge sig i som politisk analytiker på Jyllands-Posten, da hun fra 2011 og frem til september i år har været en del af JP's Christiansborg-redaktion inden skiftet til Politiken.

"Marchen Neel Gjertsen er en af sin generations absolut største talenter inden for den politiske journalistik, og hun er helt tryg for Jyllands-Postens redaktionelle dna. Derfor har vi stor tillid til, at hun kan løfte arven efter Christine Cordsen," siger Jyllands-Postens chefredaktør Pierre Collignon i en pressemeddelelse.

Som politisk analytiker kommer Marchen Neel Gjertsen til at tegne JP's profil udadtil med et ugentlig tv-program på avisens hjemmeside. Derudover skal hun levere analyser, interviews og features om de politiske beslutningsprocesser på Christiansborg.

"Politik handler ikke kun om personer, spindoktorer og internt drama i partierne. Min ambition er at levere politiske analyser, som også gør læserne klogere på den politiske substans, og som aldrig forfalder til at reducere dansk politik til et skakspil," siger Marchen Neel Gjertsen, der tidligere også har været en del af Informations politiske redaktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs