MediaWatch

Børsens politiske kortlæser fylder 50

Politisk kommentator på Børsen og tidligere politisk redaktør på BT fylder rundt.

Børsens politiske kommentator gennem de sidste fire år, Helle Ib, fylder i dag 50.

Helle Ib er uddannet fra Journalisthøjskolen i Aarhus i 1992 og begyndte karrieren som politisk reporter på Jyllands-Posten, hvor hun var indtil 2002. Efter fire år som freelancer kom hun til BT som politisk redaktør, inden hun i 2011 blev ansat på Børsen.

Hun kendetegnes som en kommentator, der går til den politiske analyse med journalistisk tæft, når magtspillet på Christiansborg skal udlægges for læserne. Rollen som meningsdanner overlader hun helst til andre, og det var en af grundene til, at hun forlod BT, hvor hun også var lederskribent, til fordel for Børsen, skriver Jydske Vestkysten.

Helle Ib er gift og har to børn.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs