MediaWatch

Direktør stopper på Jyllands-Posten

Jyllands-Postens bladdirektør har besluttet at stoppe i sit job. Chefredaktør tager midlertidigt over.

Claus Hovge Andersen stopper som bladdirektør på Jyllands-Posten | Foto: Sisse Dupont/Polfoto/Arkiv

Claus Hovge Andersen stopper som bladdirektør for Jyllands-Posten. Det oplyser avisen i en pressemeddelelse.

Han har været på Jyllands-Posten siden 2011, hvor han kom fra en post som direktør for Den Blå Avis. Claus Hovge Andersen har været i spidsen for avisens kommercielle og digitale udvikling, men vil nu søge nye græsgange.

"Jeg har, sammen med mit ledelsesteam, udviklet og søsat en lang række digitale initiativer såsom Premium, Watch Medier og Finans.dk. Det har været spændende at være med til at udvikle den digitale forretning på Jyllands-Posten, men nu står jeg et sted i livet, hvor jeg gerne vil bruge mine kompetencer og erfaringer et nyt sted," siger Claus Hovge Andersen i pressemeddelelsen.

Han oplyser til MediaWatch, at han ikke har yderligere kommentarer til sin afgang.

Chefredaktør tager over midlertidigt

Posten som bladdirektør bliver midlertidig overtaget af Jyllands-Postens ansv. chefredaktør Jørn Mikkelsen. Planen er, at der skal findes en mere permanent afløser for Claus Hovge Andersen.

Jørn Mikkelsen benytter anledningen til at takke den afgående direktør for indsatsen.

"Vi har meget at takke Claus for. Jyllands-Posten har flyttet sig rigtigt meget i den tid, Claus har haft det øverste kommercielle ansvar. Den transformation, som virksomheden har gennemgået, har han været en drivende kraft i. Vi ønsker ham held og lykke på hans videre vej," siger Jørn Mikkelsen i pressemeddelelsen.

Det er generelt en travl dag for JP/Politikens Hus. Politiken har således meldt ud om ændringer, der flytter rundt på de redaktionelle muskler på Rådhuspladsen. Du kan læse mere om den historie i artiklerne herunder.

Politiken lægger flere redaktioner sammen

Tage Otkjær stopper på Politiken 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs