MediaWatch

Politiken lægger flere redaktioner sammen

Politiken rykker i næste uge flere redaktionerne sammen for at skabe en fælles nyhedsorganisation, der leverer historier til både net og print.

Foto: /ritzau/arkiv/Jens Dresling/

Der er større ændringer på vej i Politikens redaktionelle struktur, skriver avisen.

Fremover samler avisen de redaktionelle kræfter i to bærende søjler, indland- og udlandsredaktionen, der både skal levere til print og net.

Ændringerne sker fra på mandag og betyder, at Politikens økonomiredaktion og gravergruppe forsvinder som selvstændige enheder og lægges ind under de to hovedredaktioner.

Formålet er at nedbryde de sidste vægge mellem print og net ned, forklarer ansvarshavende chefredaktør, Bo Lidegaard.

"Vi skal væk fra en tankegang, hvor nogle tænker net og andre tænker papir. Hvor nogle tænker 'NU!' og andre 'I morgen'. Væk fra en organisation, hvor vi er delt op i for mange små grupper. Det handler om at fortælle historier, for det er det vi kan. Og det kan vi bedre, hvis vi samler ansvaret på færre redaktioner og lader dem fortælle på alle platforme," siger Bo Lidegaard til avisen.

Tage Otkjær stopper på Politiken

Ansvaret for de to nyhedsredaktioner bliver delt mellem Michael Jarlner, der fortsætter som udlandsredaktør, og Bo Søndergaard, der er indlandsredaktør. Økonomiredaktør Tage Otkjær fratræder som led i sammenlægningen, som MediaWatch skrev tidligere i dag.

Kultur-, politik- og sportsredaktionen har i forvejen samlet produktionen til net og print. Her sker der derfor ingen ændringer, skriver Politiken.

Mere fra MediaWatch

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs