MediaWatch

Ny bog markerer 10-året for Muhammedtegningerne

Flemming Rose udgiver bog og slår et slag for oprigtige forklaringer fra medierne, når de udøver selvcensur.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

På mandag udkommer Flemming Rose med bogen "Hymne til friheden". Det skriver Politiken.

På onsdag er det 10 år siden, at Jyllands-Posten på forsiden af kultursektionen bragte 12 satiriske tegninger af den islamiske religions profet Muhammed. Daværende kulturredaktør på avisen, Flemming Rose, havde dertil skrevet teksten "Muhammeds ansigt" om selvcensur af frygt for repressalier.

Repressalier var netop, hvad der kom for bl.a. Flemming Rose, tegneren Kurt Westergaard og Jyllands-posten samt dansk eksport og danske ambassader i Mellemøsten. I et interview med Politiken siger Flemming Rose, at han ikke har nogen mening om, hvorvidt medierne bør vise Muhammedtegningerne igen.

"Det er op til den enkelte redaktør. Det eneste, jeg opfordrer til, er, at hvis man ikke gør det, at man så ikke kommer med de her søforklaringer," siger Flemming Rose til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs