MediaWatch

Krab: Dansk mediemodel er forældet

Børsens chefredaktør slår til lyd for en ændring af de nuværende ordninger for licens og mediestøtte.

Anders Krab-Johansen, chefredaktør og adm. direktør, Børsen | Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

I 2025 vil DR kun være en skygge af sig selv, TV 2 vil være privatiseret, og statsstøtten til dagblade vil være forsvundet.

Sådan lyder tre spådomme om fremtidens medie-Danmark fra Børsens chefredaktør og adm. direktør, Anders Krab-Johansen, i Børsens leder i dag.

"Tiden er allerede løbet fra den danske mediemodel. Foran os står derfor kun afviklingen af den kompetence, der er bygget op i de danske mediehuse, hvis politikerne ikke vågner op og ændrer kurs," skriver Anders Krab-Johansen i lederen.

Han stiller videre spørgsmåltegn ved det fornuftige i, at halvdelen af landets journalister er ansat af DR eller TV 2, og mener, at det går ud over mangfoldigheden.

Debatten om fremtidens medielandskab får i dag ny næring, når public service-udvalget holder temamøde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs