MediaWatch

Politiken skal spare millionbeløb

Politiken er bagud på budgetterne, og derfor iværksætter avisen en spareplan, som bla. resulterer i et ansættelsesstop.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/arkiv

Politiken skal spare et "betydeligt millionbeløb, hvilket resulterer i ansættelsesstop, færre penge til freelancerne og færre sider i avisen, skriver Journalisten.

"Vi indfører et ansættelsesstop. Det vil sige, at vi endnu engang forsøger at reducere vores redaktionelle omkostninger uden at afskedige. Det betyder, at vi skal øge fleksibiliteten og i høj grad dække af for hinanden i forbindelse med eksempelvis orlov og barsel," siger Bo Lidegaard til Journalisten.

Derudover vil Politiken reducere omkostningerne ved at slanke avisen. Fremover skal den fylde færre sider, særligt i weekenderne. Politiken vil samtidig købe mindre fra freelancere, fortæller Bo Lidegaard.

Spareplanen er en konsekvens af, at Politikens indtægter på både bladsalg, annoncesalg og digitale indtægter har været lavere end budgetteret i 2015.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs