MediaWatch

Tidligere Infopaq-top dømt til at betale erstatning

Københavns Byret har givet Danske Medier medhold i en sag mod Infopaqs tidligere bestyrelse, der nu skal betale 225.000 kr. i erstatning.

Foto: Colourbox

Den tidligere bestyrelse for Infopaq, der var en konkurrent til Infomedia inden for nyhedsovervågning, skal til lommerne i en gammel tvist om ophavsret med Danske Medier.

Det fastslår en dom fra Københavns Byret, skriver Danske Medier.

Dommen er en udløber af en mangeårig strid mellem Danske Medier og Infopaq, der for to år siden tabte endeligt ved Højesteret. Her fik Danske Medier medhold i, at Infopaq havde krænket dagbladenes ophavsret ved at indscanne avisartikler som et led i selskabets produktion af nyhedsresuméer.

Infopaq blev i den forbindelse pålagt at betale sagsomkostninger på 225.000 kr. plus renter. Men selskabet kunne ikke betale, fordi det ti måneder forinden var taget under rekonstruktionsbehandling, skriver Danske Medier. Alligevel havde selskabet videreført sagen uden at infomere om, at kassen var tom, og at der altså ikke var penge til at betale sagsomkostninger, hvis dommen gik imod Infopaq i Højesteret.

Derfor lagde Danske Medier en ny sag an mod selskabets tidligere bestyrelse, advokat Michael John Brandt, Lars Stig Nielsen og direktør Jacob Peder Meibom, der nu er dømt til at hæfte personligt for erstatningen på de 225.000 kr. plus renter.

Dommen er anket til Østre Landsret.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs