Infopaq taber i Højesteret

Efter otte år er der sat punktum i striden mellem Infopaq og Danske Dagblades Forening om Infopaqs ret til at scanne artikler fra dagbladene.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det juridiske slagsmål mellem nyhedsovervågeren Infopaq og Danske Dagblades Forening endte med endnu en afvisning til Infopaq, da Højesteret i fredags afsagde dom.

Striden handler om, hvorvidt Infopaq kan siges at krænke ophavsretten eller ej ved at scanne danske avisartikler for at kunne producere nyhedsresuméer til kunderne. Landsrettens afgjorde i 2007, at fremgangsmåden ikke var i orden - og den dom stadfæstede Højesteret i fredags.

Infopaq flyttede i 2005 sin produktion til Sverige og stævnede samtidig DDF for at få anerkendt retten til at scanne trykte dagblade som led i arbejdsgangen. Det slag har Infopaq altså tabt på dansk jord - til gengæld blev en tilsvarende twist mellem Infopaq og DDF afgjort til Infopaqs fordel i Sverige i 2008.

For Infopaq har sagen handlet om muligheden for at udfordre Infomedia, der er ejet af JP/Politikens Hus og Berlingske Media, på markedet for nyhedsovervågning.

"...vores sigte med retssagen har ikke været at undgå at betale royalties, men at kunne få lov til at konkurrere, hvilket vi har været afskåret fra på grund af Infomedias eneret," sagde Infopaqs adm. direktør Jacob Meibom til MediaWatch i 2007 i forbindelse med Landsrettens dom.

Sidste år valgte de to konkurrenter imidlertid at gå sammen - Infopaq solgte sine danske aktiviteter til Infomedia og blev Infomedias samarbejdspartner i Sverige.

Infopaq International A/S skal betale sagsomkostninger på 150.000 kr. til Danske Dagblades Forening i forbindelse med Højesterets dom.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også