MediaWatch

”Man skal ikke bruge tegninger som våben”

Få dagblade har valgt at vise Lars Vilks profet-tegninger i forbindelse med dækningen af attentatet i København. Men tegningerne skal alene bruges som dokumentation og ikke som provokation, mener Danske Bladtegneres formand.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Selvom dækningen af weekendens terrorattentat i København nødvendigvis også har inkluderet omtale af den svenske kunster Lars Vilks, der formodes at have været et af målene, har få medier bragt de tegninger, der har gjort Lars Vilks til terrormål.

Det har fået debatten om mediernes mulige selvcensur til at ulme igen, særligt på de sociale medier. Men det er en misforståelse at se Lars Vilks' – eller andres - Muhammed-tegninger som en magtkort, der skal trækkes som modvægt til terror, mener formanden for Danske Bladtegnere, Lars Refn.   

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs