MediaWatch

Politiken beklager fejlagtig læk af kilde

Litteraturredaktør for Politiken skrev i går, at Venstres formand stod bag en læk af portrætbogen 'LLR' som en del af en spin-øvelse. Det afviste og beklagede Politiken efterfølgende.

Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, beklager og afviser en oplysning, avisen selv bragte søndag om portrætbogen 'LLR' om Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, skriver Politiken.

I en kommentar i gårsdagens bogtillæg i Politiken Søndag afslørede litteraturredaktør Jes Stein Pedersen tilsyneladende i en bisætning, at Politiken havde fået adgang til bogen før tid gennem Venstre-formanden selv som led i en spin-øvelse fra Lars Løkke Rasmussens side.

"...da den fysiske bog var en realitet, lod han (Lars Løkke Rasmussen, red.) den tilflyde journalister fra et andet medie (Politiken) end BT, som udgiver bogen  i samarbejde med People'sPress. Resultatet blev, at dækningen startede et døgn eller to før forventet, med det resultat at bogens mindre gode nyheder kunne ‘overstås', inden en ny (medie) uge startede den mandag, bogen officielt udkom," skrev han.

Den oplysning beklagede og afviste avisens chefredaktør senere samme eftermiddag, hvor hun samtidig tog afstand fra, at kommentaren overhovedet satte navn på en kilde og brød med princippet om kildebeskyttelse:

"Jes Stein Pedersen skriver fejlagtigt i sin klumme i dag, at vi har fået bogen fra Lars Løkke Rasmussen. Til det kan jeg sige, at det ikke er rigtigt. Lars Løkke var ikke vores kilde, og Jes Stein Pedersen kommer med sin påstand på et fejlagtigt grundlag. Jeg kan ikke sige yderligere, da vi af princip ikke kommenterer på kilder, som vi har givet kildebeskyttelse," skriver Anne Mette Svane.

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen fastholdt først over BT, at hans oplysning om lækken var korrekt, men trak kort efter oplysningen tilbage og sagde til avisen, at hans vidensgrundlag alligevel havde været forkert.

Bogen 'LLR' er skrevet af BT-journalisterne Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog og udkom 1. december.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs