MediaWatch

Politiken beklager fejlagtig læk af kilde

Litteraturredaktør for Politiken skrev i går, at Venstres formand stod bag en læk af portrætbogen 'LLR' som en del af en spin-øvelse. Det afviste og beklagede Politiken efterfølgende.

Politikens chefredaktør, Anne Mette Svane, beklager og afviser en oplysning, avisen selv bragte søndag om portrætbogen 'LLR' om Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, skriver Politiken.

I en kommentar i gårsdagens bogtillæg i Politiken Søndag afslørede litteraturredaktør Jes Stein Pedersen tilsyneladende i en bisætning, at Politiken havde fået adgang til bogen før tid gennem Venstre-formanden selv som led i en spin-øvelse fra Lars Løkke Rasmussens side.

"...da den fysiske bog var en realitet, lod han (Lars Løkke Rasmussen, red.) den tilflyde journalister fra et andet medie (Politiken) end BT, som udgiver bogen  i samarbejde med People'sPress. Resultatet blev, at dækningen startede et døgn eller to før forventet, med det resultat at bogens mindre gode nyheder kunne ‘overstås', inden en ny (medie) uge startede den mandag, bogen officielt udkom," skrev han.

Den oplysning beklagede og afviste avisens chefredaktør senere samme eftermiddag, hvor hun samtidig tog afstand fra, at kommentaren overhovedet satte navn på en kilde og brød med princippet om kildebeskyttelse:

"Jes Stein Pedersen skriver fejlagtigt i sin klumme i dag, at vi har fået bogen fra Lars Løkke Rasmussen. Til det kan jeg sige, at det ikke er rigtigt. Lars Løkke var ikke vores kilde, og Jes Stein Pedersen kommer med sin påstand på et fejlagtigt grundlag. Jeg kan ikke sige yderligere, da vi af princip ikke kommenterer på kilder, som vi har givet kildebeskyttelse," skriver Anne Mette Svane.

Litteraturredaktør Jes Stein Pedersen fastholdt først over BT, at hans oplysning om lækken var korrekt, men trak kort efter oplysningen tilbage og sagde til avisen, at hans vidensgrundlag alligevel havde været forkert.

Bogen 'LLR' er skrevet af BT-journalisterne Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog og udkom 1. december.

Mere fra MediaWatch

Eventchef på Gyldendal stopper

Efter knap fire år på forlaget, hvor hun har arbejdet for at åbne Gyldendal mere op for læserne, har eventchef fået nyt job.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs