MediaWatch

USA Today strammer op på procedurer efter afsløring af snyd

En journalist på det amerikanske medie har fabrikeret kilder og citater i adskillige artikler, som nu fjernes. Avisen gennemgår nu sine procedurer for at undgå, det sker i fremtiden.

Foto: Anna Moneymaker/AFP/Ritzau Scanpix

23 artikler skrevet af journalisten Gabriela Miranda er fjernet fra avisen USA Todays netversion, efter en intern undersøgelse på avisen selv har afsløret, at hun har opdigtet på dokumentation og kilder i en række af sine historier. Det skriver Politiken.

Undersøgelsen har vist, at en række kilder, journalisten har citeret, ikke kommer fra organisationerne, der var angivet, ligesom både dokumentation og interviews skulle være opdigtet. I andre artikler var citater tillagt andre kilder, end dem der havde udtalt dem.

Som følge af undersøgelsen igangsætter USA Today nu en gennemgang af og opstrammer sine interne procedurer for at undgå, at noget lignende sker igen. Bl.a. skal det tydeligere fremgå, hvor citerede kilder kommer fra.

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs