MediaWatch

Ombudsmand håber på ny praksis om aktindsigt efter kritik af EU-Kommissionen

En aktindsigt fra Danmark tog EU-Kommissionen over 800 dage at efterkomme. Behandlingstiden skal ned og automatiske afslag skal afskaffes, udtaler EU-Ombudsmanden, som kritiserer forløbet.

Der skal nye boller på EU-Kommissionens suppe, når det gælder aktindsigter, som i dag bliver afvist eller trukket i langdrag. Det skriver Journalisten, som har fået indsigt i en skrivelse fra EU’s ombudsmand, Emily O’Reilly.

Kritikken knytter sig til en aktindsigt i 15 år gammel kommunikation mellem Beskæftigelsesministeriet og EU-Kommissionen omkring virksomhedspraktik, som den danske journalist fra HK Hovedstaden Torsten Raagaard søgte i november 2019. Han fik først svar 831 dage senere, og det er i Ombudsmandens gennemgang af sagen kommet frem, at filen, han søgte indsigt i, ikke var blevet åbnet, inden hans aktindsigt blev afvist første gang.

Selvom aktindsigten først blev givet efter hendes involvering i sagen, mener EU-Ombudsmanden, at det vil få EU-Kommissionen vil ændre praksis, og at ”det er en positiv udvikling,” skriver Journalisten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs