MediaWatch

I Kulturministeriet er 26 pct. af de ansatte skiftet ud på et år

Hver fjerde medarbejder har valgt at sige farvel til ministeriet fra første kvartal 2021 og et år frem, viser aktindsigt ifølge Altinget. Fratrædelsessamtaler giver ikke anledning til bekymring, lyder det fra ministeriet.

Sidste år overtog Ane Halsboe-Jørgensen (S) ministerposten efter Joy Mogensen (S). | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Omsætningen af medarbejdere i Kulturministeriet lå på 26 pct. sidste år, en my mindre end de 27 pct., der forlod jobbet året før, men flere end i 2019, hvor udskiftningen lå på 19 pct. Det viser en aktindsigt fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, skriver Altinget.

Tallet ligger på niveau med de øvrige ministerier, hvor knap en fjerdedel af departementernes medarbejdere i snit er skiftet ud i løbet af det seneste år.

I et skriftligt svar til Altinget lyder det fra Kulturministeriet, at de fratrædelsessamtaler, som afholdes med afgående medarbejdere, ikke har givet anledning til bekymring.

”Når det er sagt, så er ministeriet opmærksom på, at personaleomsætningen er høj, og at der generelt er en vigtig opgave i at fastholde ministeriets dygtige medarbejdere,” lyder det i svaret fra Kulturministeriet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs