MediaWatch

Finanstilsynet får alvorlig kritik for manglende datasikkerhed

Aktindsigt gav journalist utilsigtet adgang til whistlebloweres personlige oplysninger.

Foto: Lars Krabbe/IND

Datatilsynet sender en alvorlig kritik i retning af Finanstilsynet for manglende sikkerhed, da sidstnævnte ved et uheld leverede oplysninger om whistleblowere til en journalist i forbindelse med en aktindsigt.

Det skriver Datatilsynet.

Ifølge Datatilsynet havde Finanstilsynet ”ikke på en tilstrækkelig sikker måde” fjernet personoplysninger fra det materiale, der blev sendt til journalisten. I de udleverede pdf-dokumenter havde Finanstilsynet overstreget personoplysninger, men disse kunne alligevel læses ved at ”holde musemarkøren” på overstregede passager.

Datatilsynet skriver, at de i afgørelsen har lagt vægt på, at den dataansvarlige bør sikre, at data ikke bliver givet væk ved uheld.

Og videre:

”Datatilsynet har herudover særligt lagt vægt på, at risikoen for den registreredes rettigheder generelt må anses for højere, når oplysningerne stammer fra en whistleblower-ordning, ligesom Datatilsynet konstaterede, at det er en alment kendt del af funktionaliteten i programmer, der teknisk bliver brugt til overstregning, at metadataoplysninger eller underliggende lag af oplysninger kan findes efter overstregning.”

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs