MediaWatch

Knud Brix forlanger rettelse fra DR

Ekstra Bladets chefredaktør har henvendt sig til DR og krævet en rettelse efter Deadline-interview.

Foto: Ivan Boll

Knud Brix, Ekstra Bladets ansv. chefredaktør, har forlangt, at DR bringer en rettelse efter Knud Brix’ deltagelse i Deadline 8. april, hvor det i en voice over inden interviewet lød, at chefredaktøren havde løjet om Henrik Qvortrups fyring.

Tidligere fredag erfarede Altinget historien, som Knud Brix fredag eftermiddag bekræftede på Twitter.

Knud Brix skulle ifølge Altinget have kaldt det for en ”alvorlig anklage”. På Twitter skriver Knud Brix videre, at han har klaget direkte til Nikolai Thyssen, der er chef for Deadline.

Til Journalisten siger Nikolai Thyssen:

”I DR retter vi vores fejl under ‘Fejl og Fakta’ på dr.dk, og du kan ved selvsyn konstatere, at jeg ikke har fundet anledning til at berigtige det konkrete interview.”

Henrik Qvortrups afgang som ansv. chefredaktør på Ekstra Bladet blev meldt ud 4. april. I den medfølgende pressemeddelelse fremgik det, at Qvortrup ville tilbage til journalistikken, og at han selv ønskede at træde tilbage som chefredaktør.

I Ekstra Bladets podcast Q&Co ændrede Qvortrup dog siden forklaringen.

”Ja, det var en løgn, når jeg i den pressemeddelelse siger, at jeg hellere vil lave podcast og politiske kommentarer end at være chefredaktør,” sagde Henrik Qvortrup, der ifølge Journalisten tilføjede, at forklaringen blev bragt for at afdramatisere virkeligheden.

Opdater 6/5-2022 klokken 14:56 med citat fra Nikolai Thyssen.

Mere fra MediaWatch

Øgede krav til søgemaskiner trådt i kraft

Markedsføringsloven er blevet revideret. ”Ændringerne af markedsføringsreglerne vil blandt andet gøre det lettere for forbrugerne at navigere på de digitale markeder,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs