Ledelsesrådgiver: Qvortrups tavshed sender et signal

Ansvaret for beslutningen om at gå af som ansv. chefredaktør for Ekstra Bladet ligger sandsynligvis ikke kun hos Henrik Qvortrup selv, vurderer managing director fra rådgivningsfirmaet AS3.
Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix
Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix

Selv om Stig Ørskov, adm. direktør for JP/Politikens Hus, har afvist, at der var tale om en fyring, da Henrik Qvortrups mandag gik af som ansv. chefredaktør for Ekstra Bladet efter kun 278 dage på posten, tyder meget alligevel på, at Qvortrup ikke har sagt farvel helt frivilligt. Det vurdererer Jens Lunn, managing director fra rådgivningsfirmaet AS3 over for Jyllands-Posten.

Han begrunder sin antagelse i, at Henrik Qvortrup hverken deltog i orienteringen af medarbejderne på Ekstra Bladet, i overdragelsen af posten til Knud Brix eller i efterfølgende interviews. Den nu forhenværende ansv. chefredaktør har slet ikke udtalt sig til pressen efter sin afgang.

”Det sender et signal om, at ansvaret for beslutningen ligger et andet sted end hos Henrik Qvortrup. Ellers ville han have været meget mere involveret i kommunikationen udadtil,” forklarer Jens Lunn til avisen og vurderer, at en oplagt årsag til hans tavshed er, at det er en betingelse fra hans arbejdsgivers side for at udbetale en økonomisk kompensation.

Knud Brix blev ansat som chefredaktør på Ekstra Bladet i efteråret 2021 og har med øjeblikkelig virkning overtaget posten som ansv. chefredaktør efter Henrik Qvortrups afgang. Officielt gik Qvortrup af, fordi han brænder mere for journalistikken end ledelsesgerningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også