MediaWatch

Guardian-topchef træder tilbage efter et år på posten

Efter 15 måneder på posten stopper Annette Thomas som adm. direktør for Guardian Media Group.

Foto: Raphael Satter/AP/Ritzau Scanpix

Det britiske mediehus Guardian Media Group skifter igen ud på den øverste skammel i koncernen, efter det i dag er meddelt, at adm. direktør Annette Thomas forlader mediehuset ved udgangen af juni. Det skriver Guardian selv.

Det sker, 15 måneder efter Annette Thomas overtog ledelsen af selskabet, der udgiver bl.a. Guardian samt Observer.

Finans- og driftsdirektør Keith Underwood træder ind som konstitueret på posten, indtil en afløser er fundet.

"På vegne af GMG-bestyrelsen vil jeg gerne takke Annette for den vitale rolle, hun har spillet. I et år med lockdown har Annette fornyet og forbedret vores strategi i samarbejde med chefredaktøren, en proces, bestyrelsen fuldt ud har støttet," udtaler formand for Guardian Media Group, Neil Berkett, der ikke lægger skjul på, at det var topchefen selv, der har valgt at takke af.

"GMG-bestyrelsen er enormt taknemmelig over for Annette for hendes betydelige præstationer og for hendes konsekvente engagement i hendes principper og virksomhedens værdier. Vi er skuffede over, at hun har valgt at forlade, men vi ønsker hende held og lykke for fremtiden," udtaler han i meddelelse.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs