MediaWatch

Guardian-ejer er "dybt bekymret" over Facebook-greb

Britiske Guardian Media Group frygter Facebooks beslutning om at fjerne nyheder fra sin platform i Australien. Det "rydder vejen for spredning af misinformation", når der er behov for fakta, siger talsmand.

"Vi mener, at journalistik af almen interesse bør være så bredt tilgængelig som muligt for at få et sundt fungerende demokrati," sagde en talsmand fra Guardian Media Group, skriver Reuters. | Foto: Stringer/REUTERS / X80002

Den britiske mediekoncern Guardian Media Group, som ejer avisen The Guardian, er "dybt bekymret" over Facebooks valg om at blokere australske brugeres adgang til og mulighed for at dele nyheder på platformen.

Det udtaler en talsmand for koncernen torsdag, skriver Reuters.

Koncernen peger blandt andet på, at grebet "rydder vejen for spredning af misinformation" på et tidspunkt, hvor der i verden er behov for klarhed og fakta.

"Dominante online-platforme er en vigtig gateway til nyheder og information online. Vi mener, at journalistik af almen interesse bør være så bredt tilgængelig som muligt for at få et sundt fungerende demokrati," sagde talsmanden, skriver Reuters.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs