Styrelse: Børsen-sag kan føre til yderligere kontrol af corona-ordning

I forbindelse med politianmeldelsen af Dagbladet Børsen vil Slots- og Kulturstyrelsen også vurdere, om der generelt skal strammes op på kontrollen med ordningen for corona-kompensation, siger direktør.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Slots- og Kulturstyrelsen vil gå kompensationsordningen for tabt annonceomsætning til medierne efter i sømmene og vurdere, om der er behov for at stramme kontrollen.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse, efter myndigheden tirsdag aften har politianmeldt Dagbladet Børsen for mulig svindel med ordningen.

”Ud fra de foreløbige oplysninger at dømme er det en alvorlig sag, og vi har derfor anmeldt Børsen til SØIK," udtaler direktør i Slots- og Kulturstyrelsen, Jesper Hermansen, i meddelelsen.

"Sideløbende med SØIK’s efterforskning vil Slots- og Kulturstyrelsen se på spørgsmålet om et tilbagebetalingsbeløb, lige som vi vil vurdere iværksættelse af yderligere kontrolforanstaltninger i ordningen generelt. Vi kan derudover på nuværende tidspunkt ikke kommentere yderligere på sagen," siger direktøren.

Tidligere tirsdag offentliggjorde Børsen resultatet af den advokatundersøgelse, som avisen iværksatte efter et tip fra en whistleblower for fire uger siden om potentielt urent trav i annonceafdeling. Undersøgelsen, som advokatselskabet Plesner har stået for, viste, at der blev manipuleret med salgstallene.

Mere konkret har flytningen af planlagte indtægter fra i alt 20 salg af annoncer i perioden 1. juni til og med 8. juli 2020 ifølge undersøgelsen gjort, at Børsen har fået knap 51.000 kr. for meget i annoncekompensation i forbindelse med coronanedlukningen sidste sommer.

Nu skal Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) efterforske, om der er sket et brud på strafferetten.

Slots- og Kulturstyrelsen politianmelder Børsen for mulig coronasvindel

Juraprofessor: Børsen-sag kan ende for retten

Advokathus kan ikke udelukke yderligere manipulation af annonceindtægter på Børsen 

Tillidsrepræsentant afviser kulturproblem på Børsen: Ledelsen har handlet resolut

Bjarne Corydon: "Vi har noget, vi skal have rettet op på"

Advokathus kan ikke udelukke yderligere manipulation af annonceindtægter på Børsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også