MediaWatch

Corona slugte overskuddet for Lolland-Falsters Folketidende

Lolland-Falsters Folketidende A/S kom ud af 2020 med et underskud på knap 280.000 kroner. Men "alt taget i betragtning" er resultatet meget tilfredsstillende ifølge bestyrelsesformand.

Godsejer Lars Hvidtfeldt er formand for Lolland-Falsters Folketidende A/S. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Forventningen om et overskud blev ikke indfriet i 2020 for Lolland-Falsters Folketidende A/S. Resultatet efter skat landede på -279.805 kr. - mod et mindre plus i 2019. Det viser rapporten for regnskabsåret 2020, der er lagt frem på Folketidende.dk.

Trods et lille underskud betegnes resultatet som "meget tilfredsstillende - alt taget i betragtning", og med "alt" menes der her især coronakrisen, der ligesom i det øvrige Danmark gik ud over annonceomsætningen både på Lolland-Falsters Folketidende og på selskabets ugeaviser. Især de første uger af forårets nedlukning ramte avisen hårdt på økonomien og fik ledelsen til at melde ud, at en længerevarende krise ville kunne trække tæppet væk under lokalmediet. Så galt gik det dog langt fra.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Heartbeats slutter sig til kritik af ændringer på Loud

Det vil være decideret konkurrenceforvridende, hvis Berlingske Media får godkendelse af Radio- og tv-nævnet til at øge sin ejerandel i den statsligt finansierede dab-kanal Loud. Det mener det lydproducerende medier Heartbeats ifølge Berlingske. Dermed tilslutter mediet sig kritikken fra Zetlands direktør Tav Klitgaard samt Podimos adm. direktør Morten Strunge, som over for MediaWatch har kaldt situationen "absurd"."At man nu kan handle offentlige støttekroner på denne her måde – og på den måde bygge en privat virksomhed endnu stærkere – synes jeg er vanvittigt og fuldstændig konkurrenceforvridende," siger Le Gammeltoft, stifter og kreativ direktør i Heartbeats.Kritikken går på, at dab-radioen Loud får ca. 65 mio. kr. årligt i offentlig støtte, og at Berlingske Media som hovedejer de kommende to år, indtil sendetilladelsen udløber, reelt vil få ca. 150 mio. kr. i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at styrke sin produktion af lydindhold.De hæfter sig sammenfattet ved, at Berlingske Media dermed de kommende to et halvt år reelt får i omegnen af 150 millioner kroner i offentlig støtte, som mediekoncernen kan bruge til at løfte sin lydproduktion.Berlingske Media ønsker at øge sin ejerandel i Loud fra 40 til 91 pct. samt ændre stationens navn til 24syv.

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs