MediaWatch

Tyskerne har fået mere tillid til medierne under coronakrisen

Under corona-pandemien er tyskernes tillid til de traditionelle medier steget, og der er færre, som udtrykker ekstrem mistillid til medierne, viser medieforskningsprojekt.

Foto: Rasmus Baaner/Ritzau Scanpix

Andelen af tyskere, der har tillid til, at medierne grundlæggende fortæller sandheden, er steget i løbet af 2020, mens verden har været præget af en global coronakrise. Det konkluderer et forskningsprojektet "Medienvertrauen" - "Tillid til Medierne" - der siden 2008 har taget pulsen på tyskernes forhold til deres traditionelle medier.

I slutningen af 2020 svarede 56 pct. af undersøgens respondenter, at de havde udtrykte tillid til mediernes fremstilling af virkeligheden, når det handler om vigtige sager som miljø, sundhed, politiske skandaler og kriser. De foregående år har der været mellem 41-44 pct. af deltagerne, som stolede på pressen i de store sager. I 2015 ramte tilliden bunden med 28 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs