MediaWatch

Herning Folkeblad køber tre ugeaviser og videresælger den ene

Bogtrykkeri giver slip på tre ugeaviser i det midt- og vestjyske. De to af dem ender hos Herning Folkeblad, mens én får en helt tredje ejer.

Alex Nielsen er adm. direktør i Herning Folkeblad. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Videbæk Bogtrykkeri har i 75 år drevet de tre ugeaviser Videbæk/Spjald Avis, Ugeposten Kibæk og Lokalposten, men dem har Herning Folkeblad nu købt. Det skriver Herning Folkeblad selv. Én ansat følger med.

Herning Folkeblad beholder imidlertid kun Videbæk/Spjald Avis og Ugeposten Kibæk, mens Lokalposten, som har hjemme i Ringkøbing, sælges videre til Jysk Fynske Medier, som i forvejen driver Dagbladet Ringkøbing-Skjern i dét område.

"Vi vægter den lokale nærhed meget højt, og vi glæder os til at satse endnu mere i Videbæk/Spjald- og Kibæk-området, som vi også dækker via dagbladet Herning Folkeblad og online," siger Alex Nielsen, adm. direktør i Herning Folkeblad, til mediet.

Videbæk/Spjald Avis, Lokalposten og Ugeposten Kibæk udkommer i et oplag på hhv. 16.000, 10.600 oplag og 7.900.

En anden og større udvidelse af Mediehusene Midtjylland, som Herning Folkeblad er en del af, skete i 2020, da selskabet overtog hovedejerskabet af Skive Folkeblad. Dermed står koncernen bag tre dagblade med base i hhv. Herning, Silkeborg og Herning. En række ugeaviser og radiostationer er derudover blandt medieselskabets aktiviteter.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs