MediaWatch

JP/Politikens Hus hyrer advokater efter beskyldninger fra politiker om Ekstra Bladets prostitutionsannoncer

Beskyldninger fra byrådspolitiker mod JP/Politikens Hus og bestyrelsesformand Lars Munch om bl.a. medvirken til kvindehandel har fået mediehuset til at sætte advokater på. Det skriver Berlingske Business.

Foto: Jens Dresling

Hård kritik af Ekstra Bladets prositutionsannoncer og beskyldninger mod JP/Poliitkens Hus og bestyrelsesformand Lars Munch har fået mediehuset til at hente advokathjælp. Det skriver Berlingske Business.

Det radikale byrådsmedlem på Frederiksberg David Munis Zepernick vil have Frederiksberg Kommune til at droppe Nordea som bank i protest mod, at banken håndterer Ekstra Bladets pengestrømme på prostitutionsannoncer, og politikeren har samtidig kontaktet den internationale del af organisationen SOS Børnebyerne, hvor JP/Politikens Hus formand, Lars Munch, sidder i bestyrelsen, med beskyldninger om medvirken til kvindehandel. Det har fået mediehusets advokat til at skrive til David Munis Zepernick.

"Det er grovheden i udtalelserne, som gør, at vi kontakter ham. Man har lov i en fri demokratisk debat at udtrykke, at man ikke bryder sig om det her. Men når man beskylder Lars Munch og JP/Politikens Hus for bevidst at bedrive rufferi, menneskehandel og hvidvask, overskrider man en grænse. Det handler ikke om at undertrykke debatten, men om at gøre opmærksom på, at den skal foregå inden for lovgivningens rammer," siger Martin Dahl Pedersen, partner i Kromann Reumert og advokat for Lars Munch til Berlingske Business.

Berlingske har tidligere beskrevet, at Danske Bank sidste år frasagde sig at håndtere transaktioner på Ekstra Bladets prostitutionsannoncer - som i stedet er blevet flyttet til Nordea. Politiken har i flere artikler opsøgt og beskrevet virkeligheden og kvinderne bag flere af prostitutionsannoncerne, herunder en nigeriansk kvinde, som myndighederne vurderede havde været udsat for menneskehandel.

Dansk Kvindesamfund om JP/Politikens sexsites: "En forretning, der ser noget lyssky ud" 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs