MediaWatch

Hver fjerde lokale dagbladsredaktion er forsvundet på ti år

I en rapport, som udkommer tirsdag, er en af konklusionerne, at et hav af lokale dagblade og ugeaviser er forsvundet fra jordens overflade i det seneste årti.

Foto: SDU / PR

Hvis man er tilhænger af lokale og regionale dagblade og ugeblade, så bliver man formentlig i dårligt humør, hvis man sætter sig for at læse den rapport, som Anders C. Østerby har udarbejdet som fellow på Syddansk Universitet, og som udkommer på tirsdag.

Af den fremgår det således, at 25 pct. af alle lokale dagbladsredaktioner og 25 pct. af alle ugeaviser er forsvundet i løbet af de seneste ti år, siger forfatteren til Journalisten.

Rapporten handler om såkaldte nyhedsørkener, som Anders C. Østerby i sin rapport definerer som "et geografisk defineret område, hvor der ikke er fast tilstedeværende journalister, og hvor der ikke er en kontinuerlig journalistisk dækning af det område i bred forstand."

Anders C. Østerby er redaktør for Ære-redaktionen på Fyns Amts Avis og blev præsenteret som fellow ved SDU i marts sidste år.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs