MediaWatch

Bornholms Tidende er stået af praktikræset på Store Matchdag: "Vi følte os til grin"

Hvis lokalmedierne fortsat har svært ved at tiltrække praktikanter, kan det få konsekvenser for branchen, mener chefredaktør.

Foto: Berit Hvassum, Bornholms Tidende

Lokalmedierne er til grin, når de hvert halve år møder op til Store Matchdag, også kaldet Panikdag, for at hyre journalistpraktikanter til deres redaktioner. Det mener Øjvind Hesselager, chefredaktør på Bornholms Tidende, som efter flere forgæves ansættelsesrunder har taget konsekvensen i foråret og trukket sig fra praktikræset.

Den seneste udgave af Store Matchdag løb af stablen onsdag, og i skrivende stund er status, at der er 74 ubesatte praktikstillinger. Ifølge praktikkoordinator Martin Vestergaard fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) er det især provinsmedier, der ikke får praktikanter nok - og netop af den årsag er Bornholms Tidende stået af bussen, fortæller chefredaktøren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs