MediaWatch

Ny fellow ved SDU skal undersøge lokale mediers betydning

Lokalredaktør ved Fyns Amts Avis skal fokusere på lokale mediers nutid og fremtid i løbet af fellowship ved SDU.

Foto: SDU / PR

Anders C. Østerby, der er lokalredaktør ved Fyns Amts Avis' Ærø-redaktion, bliver fra august fellow ved journalistuddannelserne på SDU, oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Det kommende fellowship løber fra august i år og ventes afsluttet i januar 2021, og i den periode skal Anders C. Østerby fokusere på lokale mediers betydning.

"Mange andre lande har oplevet, at lokale medier forsvinder, og at der opstår nyhedsørkener med ingen dækning af hele lokalområder. Det skaber et demokratisk underskud, som kan være ødelæggende for et samfund. Noget lignende kan være på vej til at ske herhjemme, men vores lokaljournalistik er for vigtigt til bare at lade stå til. Derfor er jeg glad for at få lov til at undersøge, hvor slemt det allerede står til og især pege på nogle løsninger til, hvordan vi undgår, at der opstår nyhedsørkener herhjemme," siger Anders C. Østerby i meddelelsen.

Udkommet af fellowshipet bliver en bog, oplæg ved journalistuddannelserne på SDU og en stribe foredrag for alle interesserede.

Det er Den Fynske Bladfond, der finansierer fellowshipet på 500.000 kr. samt et halvt års ophold ved journalistuddannelserne på SDU. Anders C. Østerby er blevet udvalgt ud af et ansøgerfelt på 30.

"Det er ingen hemmelighed, at mange lokalmedier har svære tider. Den udvikling skal meget gerne vendes til en offensiv nyfortolkning af den lokale journalistik til glæde for både lokalområderne og det Danmark, der også mediemæssigt skal forblive sammenhængende. Derfor er det med glæde og forventning, at Styrelsen for Center for Journalistik har valgt Anders Østerby som fellow for 2020/21," siger Christian Jensen, formand for styrelsen, i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Corydon: Vi har givet advokaterne frie hænder

Børsen igangsætter advokatundersøgelse efter mistanke om mulig snyd med statens corona-hjælpepakke. Ifølge topchef Bjarne Corydon kan det mulige urene trav have været tungen på vægtskålen, som afgjorde, at Børsen fik en større andel af tabet kompenseret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs