MediaWatch

Jyllands-Posten fjerner tegning fra kommentar

Talskvinde for Black Lives Matter i Danmark retter kritik mod satiretegning i Jyllands-Posten af hende selv. Mediet har fjernet tegningen fra kommentar, fordi den ikke "passede til kommentaren", siger opinionsredaktør.

Jyllands-Postens redaktionslokaler i Aarhus. | Foto: Joachim Ladefoged/INDBLIK

Jyllands-Posten har fjernet en satiretegning af Bwalya Sørensen, talskvinde for Black Lives Matter i Danmark, fra en kommentar bragt på mediets hjemmeside, skriver Berlingske.

Tegningen, som Jyllands-Posten tidligere har bragt, forestiller Bwalya Sørensen med et flag i den ene hånd med påskriften "racister", mens trolden Krølle-Bølle, der forbindes med Bornholm, står foran hende og spørger "hvad er hun selv?". På Facebook har Bwalya Sørensen kritiseret tegningen og knyttet ord som "mobning" og "bølleri" til den.

Jyllands-Posten skriver i en bemærkning til kommentaren, som tegningen tidligere var brugt som illustration, at tegningen er fjernet, fordi Bwalya Sørensen kun nævnes i en enkelt sætning i kommentaren. Tegningen er imidlertid ikke fjernet fra Jyllands-Postens arkiv over tegninger.

"Vi står fuldstændig ved den tegning. Man må gerne tegne Bwalya Sørensen. Vi synes bare, at den måske ikke passede til kommentaren. At den overdøvede kommentaren. Den fungerede ikke," siger Palle Weis, opinionsredaktør hos Jyllands-Posten, til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs