MediaWatch

Youtube fjerner videoer med påstået valgsvindel i USA

Bekræftede resultater i USA's stater gør Joe Biden til præsident. Derfor fjerner Youtube snak om valgsvindel.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Videodelingstjenesten Youtube har fra onsdag forbudt videoer, der i strid med sandheden hævder, at der foregik valgsvindel i stor stil ved det amerikanske præsidentvalg 3. november.

Det er besluttet, efter tilstrækkeligt mange af USA's delstater har certificeret, at demokraten Joe Biden vandt valget, skriver AFP.

Kritikere har længe bedt Youtube, der ejes af Google, om høre op med at give plads til videoer, der spreder falske oplysninger for at undergrave valgresultatet.

Det kommer efter en deadline natten til onsdag, der kendes som "safe harbor". Altså et tidspunkt, hvor nok delstater har certificeret resultatet af valget.

Og det bekræfter, at Joe Biden bliver USA's næste præsident.

"På det grundlag vil vi begynde at fjerne dele af indhold, der er uploaded i dag (eller ethvert tidspunkt efter det), som vildleder folk ved at påstå, at omfattende svindel eller fejl ændrede udfaldet af USA's præsidentvalg i 2020," skriver Youtube på sin blog.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs