MediaWatch

Youtube fjerner videoer med påstået valgsvindel i USA

Bekræftede resultater i USA's stater gør Joe Biden til præsident. Derfor fjerner Youtube snak om valgsvindel.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Videodelingstjenesten Youtube har fra onsdag forbudt videoer, der i strid med sandheden hævder, at der foregik valgsvindel i stor stil ved det amerikanske præsidentvalg 3. november.

Det er besluttet, efter tilstrækkeligt mange af USA's delstater har certificeret, at demokraten Joe Biden vandt valget, skriver AFP.

Kritikere har længe bedt Youtube, der ejes af Google, om høre op med at give plads til videoer, der spreder falske oplysninger for at undergrave valgresultatet.

Det kommer efter en deadline natten til onsdag, der kendes som "safe harbor". Altså et tidspunkt, hvor nok delstater har certificeret resultatet af valget.

Og det bekræfter, at Joe Biden bliver USA's næste præsident.

"På det grundlag vil vi begynde at fjerne dele af indhold, der er uploaded i dag (eller ethvert tidspunkt efter det), som vildleder folk ved at påstå, at omfattende svindel eller fejl ændrede udfaldet af USA's præsidentvalg i 2020," skriver Youtube på sin blog.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs