MediaWatch

DR fjerner tv-program efter kritik

Flere læger har rettet kritik mod et program fra DR, der ifølge lægerne indeholder faktuelle fejl og misinformation. DR har fjernet serien på DRTV og vil undersøge sagen.

Foto: Jens Dresling

DR's tv-serie "Gentesten ændrede mit liv" indeholder faktuelle fejl, der misinformerer borgerne. Sådan lyder kritikken fra en stribe læger i en kronik i Berlingske, og kritikken har fået DR til at fjerne serien fra DRTV, mens sagen undersøges, skriver Journalisten.

"DR har naturligvis ikke en interesse i, at der kan opstå misforståelser omkring metodevalget i programmerne, som kan føre til forvirring i opfattelsen af det offentlige sundhedsvæsens tilbud inden for området. DR har gennem nogen tid sammen med producenten bag programserien været i dialog med Genetisk Klinik på Rigshospitalet – en dialog, som fortsætter på et møde igen inden jul", skriver Lisbeth Langwadt, DR’s programchef for Aktualitet, Kultur og Dokumentar, til Journalisten.

I kronikken i Berlingske retter en række læger kritik mod den metode til gentest, som bliver brugt i programmet.

"DR har lavet en udsendelsesrække med titlen "Gentesten ændrede mit liv", hvor deltagerne får analyseret deres arvemasse og bliver informeret om resultatet på en måde, der ikke lever op til den anerkendte standard, og det bliver leveret af personer uden den relevante specialuddannelse. I vores optik er det dybt problematisk og uetisk at udstille deltagerne på denne måde for åben fjernsynsskærm uanset deres tilladelse," skriver de i kronikken.

"Gentesten ændrede mit liv" bliv vist hen over efteråret på DR2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs