MediaWatch

Politiet i Hongkong anholder kina-kritisk avisejer

Kendt demokratiforkæmper og avisejer i Hongkong er blevet anholdt i lyset af den nye sikkerhedslov.

Foto: Vernon Yuen/AFP/Ritzau Scanpix

En af Hongkongs kendte aktive demokratiforkæmpere Jimmy Lai er blevet anholdt og risikerer fængselsstraf for at samarbejde med udenlandske parter på baggrund af den nye sikkerhedslov i den kinesiske region. Jimmy Lai er indehaver af mediekoncernen Next Digital, der bl.a. driver den regeringskritiske avis Apple Daily. Det skriver flere medier herunder Politiken.

Jimmy Lais avis Apple Daily udkom oprindeligt kun på kantonesisk, som er det sprog, de fleste taler i Hongkong, men for få måneder siden lavede han også en engelsksproget udgave for at øge omverdenens kendskab til den politiske situation i Hongkong. Jimmy Lai opfordrede igennem sociale medier til at tegne abonnement til avisen for at støtte demokratibevægelsen.

Anholdelsen skriver sig ind i rækken af medieaktører, der er blevet påvirket af den nye sikkerhedslov i den kinesiske region - bl.a. er demokratiske bøger blevet fjernet fra hylderne på bibliotekerne, ligesom boghandlere i Hongkong også frygter konsekvenserne af at sælge bøger med politisk indhold.

Større medier som The New York Times har også meldt ud, at avisen flytter dele af sin redaktion i Hongkong til Sydkorea, da sikkerhedsloven har gjort fremtiden usikker for nyhedsredaktioner i den kinesiske region.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs