MediaWatch

Amerikanske medier forbereder sig på valgaften uden valgresultat

Det kan trække ud med at få afgjort det amerikanske præsidentvalg i november, hvis coronakrisen får flere til at brevstemme. Det vil give medierne en ekstra udfordring, siger forsker.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Coronakrisen kan få antallet af brevstemmer til at vokse og forsinke valgresultatet, så medierne ikke som normalt kan udråbe en vinder på valgaftenen. Det skriver Politiken mandag.

I den situation får medierne et ekstra ansvar og arbejde, hvis en forsinkelse skulle blive udnyttet til at så tvivl om gyldigheden - fx. af den sidddende præsident, Donald Trump, der bl.a. tidligere har luftet ideen om at udskyde valget, siger medieforskeren Phil Napoli fra Duke University.

"Trump (USA's siddende præsident, red.) sår allerede nu tvivl om valget og insinuerer, at der er noget galt med et valg, der ikke kan afgøres med det samme. Og under selve valget, i det tidsrum, der vil gå fra valgdatoen, til der faktisk foreligger et resultat, vil den slags udtalelser være benzin på ethvert bål," siger Phil Napoli.

"Så mediernes ansvar for at forklare situationen og afstemme forventningerne til valgdagen er helt enormt stort. Det kan i sidste ende betyde forskellen mellem et troværdigt demokratisk valg og kaos og social uro i gaderne."

Både AP og tv-kanaler som CNN og NBC er begyndt at bringe indslag, der informerer seerne om risikoen for, at valgresultatet i november kan trække ud, skriver Politiken.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs