MediaWatch

Boghandlere i Hongkong frygter konsekvenser af ny lov

Den nyligt indførte sikkerhedslov i Hongkong fører til bekymring hos boghandlere, der frygter at kunne blive straffet for at sælge bøger med politisk indhold.

Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Den politiske situation i Hongkong tvinger boghandlere til at overveje, hvilke bøger de sælger, da bøger med politisk indhold kan være underlagt den nye sikkerhedslov og dermed ulovlige at sælge. Det skriver Politiken, der har talt med flere boghandlere i Hongkong.

"Lige nu er vi i en periode, hvor vi prøver grænserne af", siger indehaveren af ACO Books i Hongkong, May Fung, til avisen i erkendelse af, at hun kan blive nødt til at sortere på hylderne, hvis myndighederne en dag kommer forbi.

Et brud på loven kan føre til fængselsstraf.

Bekymringen hos boghandlerne i Hongkong skriver sig ind i rækken af aktører, der har været nødt til at genoverveje deres forretninger i lyset af den omdiskuterede, nye sikkerhedslov. Bl.a. har udgivere som det Hongkong-baserede bladhus Cup Magazine Publishing Limited indført selvcensur og fjernet en række titler fra sit udgivelseskatalog.

Også The New York Times har meldt ud, at avisen flytter dele af sin redaktion i Hongkong til Sydkorea, da sikkerhedsloven har gjort fremtiden usikker for nyhedsredaktioner i den kinesiske region.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs