MediaWatch

Nyt projekt vil undersøge journalisters mavefornemmelse i valg af kilder og viden

Avisfond giver bevilling til forskningsprojekt, der vil stille skarpt på, hvad mavefornemmelse har af betydning for journalisters arbejde.

Foto: SDU / PR

275.000 kr. fra Aarhus Stiftstidendes Fond bliver givet til et nyt forskningsprojekt ved Syddansk Universitet, oplyser universitetet i en pressemeddelelse.

Projektet skal se nærmere på, hvor meget mavefornemmelse betyder, når journalister vælger og fravælger kilder og viden i deres arbejde. Bag projektet står professor Peter Bro og Jens Otto Kjær Hansen, der i en årrække var rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

"Seriøs, oplysende journalistik kan kun ved at være absolut troværdig klare sig i konkurrencen med utallige andre kilder til viden om verden. Indtil nu har vi kunnet nøjes med at sige, at når noget er udført af en uddannet journalist i et seriøst medie, er det per definition troværdigt," udtaler Jens Otto Kjær Hansen i meddelelsen og fortsætter:

"Men i disse år øger presset fra ustyrlige sociale medier og fake news behovet for, at vi kan henvise til andet end journalistisk mavefornemmelse i valg af kilder og viden. Der skal mere til for at kunne underbygge postulatet om troværdighed."

Projektet skal kaste metoder og værktøjer af sig til brug for journalistuddannelser og redaktioner.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere