MediaWatch

Nordjyske Medier har planer om yderligere millionbesparelser i 2021

Efter gårsdagens udmelding om besparelser på ca. 40 mio. kr. i Nordjyske Medier i 2020 fortæller tillidsrepræsentant, at ledelsen opererer med en plan om at spare yderligere 30 mio. kr. året efter.

Foto: PR/Nordjyske Medier

Nordjyske Medier skal ud over spareøvelsen i 2020, som blev meldt ud onsdag, også spare et tocifret millionbeløb det efterfølgende år. Det fortæller tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn til Journalisten.

Ifølge tillidsrepræsentanten orienterede ledelsen hele koncernen om spareplanen på et møde mandag i denne uge. Her lød det, at ledelsen har planer om at spare 30 mio. kr. i 2021 – 19 mio. kr. skal findes på det redaktionelle område. Ifølge tillidsrepræsentanten er beløbet på 30 mio. kr. ikke endeligt.

Sparerunden i 2021 kommer oven i de i alt 40 mio. kr., som Nordjyske Medier skal spare i 2020. Af de 40 mio. kr. skal 26 mio. kr. findes på redaktionerne.

"Det er mange penge. Lige nu er det svært at se, hvordan i alverden det skal kunne lade sig gøre. Det er en frygtelig svær situation," siger tillidsrepræsentanten til Journalisten torsdag.

Adm. direktør for Nordjyske Medier, Morten Winther, sagde onsdag eftermiddag, at han forventede yderligere justeringer efter besparelsen i 2020.

"Jeg vil ikke sætte tal på, men som sagt, det er et grundvilkår ved at drive en butik i mediebranchen," sagde Morten Vinther til MediaWatch.

Spareøvelsen har rod i et generelt fald i omsætningen på ugeaviser og på annonce- og abonnementsomsætningen. Samtidig skal besparelserne frigive penge til udviikling for at nå kundegrupper, som er mere digitale, lød det fra Nordjyske-direktøren onsdag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere