MediaWatch

S afviser nye forhandlinger om offentlighedsloven

Selvom partier i både rød og blå blok i ønsker at lempe offentlighedsloven, vil den socialdemokratiske regering ikke tage initiativ til nye forhandlinger.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet sparker ændringer af den omdiskuterede offentlighedslov til hjørne, skriver Altinget.

En række partier fra begge sider af Folketinget er klar til at tage et opgør bl.a. med den udskældte ministerbetjeningsregel i loven fra 2013 og give offentligheden bredere adgang til dokumenter, der rejser mellem ministre og embedsmænd. Men Socialdemokratiet afviser at indkalde til nye forhandlinger.

”Det er ikke særlig længe siden, at man reviderede loven og havde drøftelser i forligskredsen for at se, om man kunne lave nogle justeringer. Det blev der brugt ganske meget energi på, uden at det lykkedes at nå til enighed,” siger retsordfører Jeppe Bruus (S) til Altinget.

Ud over Socialdemokratiet er også Venstre imod ændringer, og de to partier kan samle et flertal på 91 mandater. Ifølge Altinget ser støttepartierne Radikale Venstre og SF sort på muligheden for ændringer af loven i den kommende valgperiode.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs